Gedachtenisconcert zaterdag 3 november

Tijdens Allerheiligen en Allerzielen (1 en 2 november) worden in de Katholieke kerk de doden herdacht. Ook in Protestantse kerken worden jaarlijks de overleden gemeenteleden geëerd. Dat gebeurde meestal tijdens de oudejaarsdienst. Hierin is sinds enige tijd een verschuiving opgetreden. Veel Protestantse kerken hebben de keuze gemaakt deze herdenking gelijk te trekken met de Katholieke traditie. Daarnaast blijkt steeds meer dat ook mensen buiten de kerk behoefte hebben om op enig moment in het jaar stil te staan bij hun overleden dierbaren.

Dit is voor het Woerdens Kamerkoor (WKK) aanleiding om rond Allerheiligen en Allerzielen een Gedachtenisconcert te plannen. Dit concert vindt plaats op zaterdag 3 november in de Lutherse kerk te Woerden. Er worden werken uitgevoerd van Engelse (o.a. Croft en Purcell) Duitse (o.a Schütz en Kuhnau) en Belgische (Vic Nees) componisten. De stukken zijn gecomponeerd voor of naar aanleiding van een begrafenis en bieden troost voor de nabestaanden. Zo schreef Henri Purcell zijn prachtige Funeral Sentences voor de begrafenis van Queen Mary in 1695. Heinrich Schütz verwerkte zijn indrukken van de uitvaart van de Italiaanse componist Giovanni Gabrieli in het indrukwekkende Aus der Tiefe (Psalm 130). Het concert wordt begeleid door het Blazersensemble. Het orgel wordt bespeeld door Jeroen de Haan, organist van de Lutherse kerk.

U bent van harte uitgenodigd voor dit troostrijke concert.