Concerten 2020

Het Woerdens Kamerkoor werkt mee aan "Woerden Zingt Opera" op zondag 29 maart tijdens het Opera Viva Festival. Dit is de link naar meer informatie: https://operavivafestival.nl/woerden-zingt-opera/

Vrijdag 15 mei 2020, 20.00 uur

EUROVISION BAROQUE

Woerdens Kamerkoor, o.l.v. Geerten van de Wetering

m.m.v. strijkersensemble en continuo

Lutherse Kerk, Woerden

Toegangsprijs: € 10; t.m 16 jr gratis

Het eerste concert van het Woerdens Kamerkoor in 2020 is op vrijdag 15 mei in de Lutherse kerk in Woerden. Op deze vooravond van de finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, waar vertegenwoordigers van de lichte muziek hun beste beentje voor zetten, voert het Woerdens Kamerkoor een programma uit met als titel ‘Eurovision Baroque’. Medewerking wordt verleend door een strijkersensemble en een organist.
Eurovision Baroque geeft o.a. aandacht aan componisten die in hun tijd zeer gewaardeerd werden, maar in de loop der eeuwen hun glans verloren hebben. Het Woerdens Kamerkoor vindt het tijd worden deze componisten hun glans terug te geven en de eer te betonen die hen toekomt. Tijdens het concert kan de luisteraar kennis maken met barokke koormuziek uit verschillende hoeken van Europa. Op het programma staan werken uit Europese steden die in de baroktijd (17e en 1e helft 18e eeuw) een bloeiende muziekcultuur hadden. Bekende componisten komen voorbij, zoals Purcell (Londen), Buxtehude (Lübeck), en Charpentier (Parijs), bekend van de Intrada van het Eurovisie Songfestival! Maar ook van minder bekende componisten klinkt er muziek, zoals van Graun en Homilius (Dresden) en Pekiel en Gorczycki (Krakow). Kortom: een mooie kennismaking met onze Europese muzikale wortels, aan de vooravond van de finale van een Europees muziekfestijn!