Vertel eens iets over jezelf

Mijn naam is Geerten van de Wetering. Ik ben 32 jaar en geboren in Haulerwijk (Friesland). Ik woon in Leiden met mijn vrouw en zoontje van 2 jaar. Al op jonge leeftijd begon ik met orgelspelen. De muziek kreeg me zo te pakken dat ik na de middelbare school naar het conservatorium wilde. Omdat het toekomstperspectief voor een organist niet zo zeker was, ben ik tegelijkertijd ook aan de universiteit gaan studeren. Later kwam daar ook nog koordirectie bij. Gelukkig kon ik uiteindelijk toch helemaal voor de muziek gaan.

Waarom solliciteerde je bij het Woerdens Kamerkoor?

Het brede repertoire van het koor sprak me aan en ik las verder in de vacature dat het WKK regelmatig grote werken met orkest en solisten uitvoert, zoals de Messiah van Händel en het Requiem van Mozart. Dat vind ik geweldig om te doen.

Heb je nog andere koren of werkzaamheden?

Ik ben dirigent van het Wassenaars Kamerkoor en heb met regelmaat een projectkoor. Ik ben organist van de Kloosterkerk in Den Haag, geef concerten en orgellessen/cursussen.

Heb je muzikale voorkeuren?

Ik heb een brede smaak. Vrijwel elke periode in de muziekgeschiedenis heeft wel mooie koorwerken opgeleverd. Mijn smaak loopt dus van Renaissance tot 20e eeuw, van Palestrina tot Pärt zeg maar. Oude muziek staat wel verder van ons af dan bijvoorbeeld 19e eeuwse muziek, en vraagt vaak meer van een koor. Ik doe dus ook graag romantisch repertoire met een koor, Brahms of Reger bijvoorbeeld. Daarbij is een goed programma het halve werk: binnen een goede programmering passen vele soorten muziek. Ik ben er ook erg voor dat Nederlands componisten worden uitgevoerd. Dat zou ik met het WKK ook graag willen doen.