Passieconcert

Gepubliceerd op 26 januari 2024 om 19:20

17 maart 2024, 16.00 uur, Lutherse kerk Woerden

In de vastentijd brengt het Woerdens Kamerkoor een Passieprogramma waarin het lijden van Christus centraal staat. Het is een periode van inkeer en bezinning, waarin we stil staan bij het lijden van Jezus en bij het lijden van onze naasten, dichtbij en ver weg.  
De wereld is meer dan ooit in beroering. Op diverse plekken in de wereld worden conflicten uitgevochten die hun oorsprong hebben in machtsdenken en onverdraagzaamheid. Vele onschuldige burgers worden daarvan het slachtoffer. Daarnaast wordt het voortbestaan van de aarde bedreigd door hebzucht en onverschilligheid. De grond raakt uitgeput en de lucht wordt vervuild door overmatige consumptie.
Het koor zingt onder andere het wonderschone Stabat Mater van Josef Rheinberger, het achtstemmige Denn er hat seinen Engeln befohlen (Psalm 91, 11-12) van Felix Mendelssohn en het bemoedigende motet God shall wipe away all tears van Karl Jenkins. De gedichten die tussen de liederen door worden voorgedragen geven hoop op een betere toekomst, maar houden ons ook een spiegel voor. Verdraagzaamheid en verantwoorde omgang met de aarde beginnen bij onszelf.  
Medewerking aan het concert wordt verleend door de organist van de Lutherse kerk Jeroen de Haan  
Wij nodigen u van harte uit bij dit tot nadenken stemmende concert.  
 
Toegangsprijs: € 12,50 aan de kerk, € 10 in de voorverkoop (voorverkoop via leden en website),
studenten en jongeren t/m 18 jaar € 6,25
 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.