Woerdens kamerkoor

Welkom op de website van het Woerdens Kamerkoor!

Het Woerdens Kamerkoor is een gemengd koor en bestaat uit een vaste kern van 22 zangers.

Het is opgericht in 1986 en staat vanaf februari 2018 onder leiding van Geerten van de Wetering.

Tijdens de repetities wordt veel aandacht besteed aan de koorklank en de muzikale ontwikkeling van het koor.


Feestelijk Weihnachtsoratorium

Op zaterdag 16 december heeft het Woerdens Kamerkoor het jaar 2017 in een goed gevulde Petruskerk succesvol afgesloten met het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach.

Het was een prachtige uitvoering, mede dankzij het begeleidend barokorkest Accademia Amsterdam en uitstekende solisten. Het Woerdens Kamerkoor liet zich uiteraard ook van zijn beste kant zien en gaf daarmee extra glans aan het afscheid van zijn dirigent Willem Blonk. Dertien jaar lang heeft Willem ons koor met passie geleid en onze prestaties naar een hoger niveau getild.

Uit de reacties van het publiek was te merken dat we dat afgelopen zaterdag ook hebben kunnen laten zien. We gaan daarom met een goed gevoel de Kerstperiode in. Met een nog te benoemen dirigent gaan we in 2018 een nieuw muzikaal avontuur tegemoet met naar wij verwachten weer veel mooie concerten. We hopen ons trouwe publiek aan ons te kunnen blijven binden met de uitvoering van grote werken uit de Barok en de Renaissance, maar het ook te kunnen verrassen met nieuw uitdagend repertoire.

Het Woerdens Kamerkoor wenst iedereen een mooie Kerst en een voorspoedig 2018 toe.
Toon Janssen, Voorzitter WKK

Lees meer »

Concert

Het Woerdens Kamerkoor heeft er zin in!

Het is altijd weer een feest om een groot werk in te studeren. Dit keer het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. Een glorieuze compositie van de meester van de barok.

Als we op 16 december aanstaande een (verwachtings)volle Petruskerk inkijken en het Jauchzet, Frohlocket inzetten, gloriëren ook wij, en met ons onze dirigent Willem Blonk. Waar het tijdens de repetities tot wanhoop van Willem nog wel eens ontbrak aan de nodige concentratie, heeft hij ons nu aan een touwtje. Als een menner staat hij op de bok, een bemoedigend glimlachje om zijn lippen. Alle ogen zijn op hem gericht en bij de eerste klanken van het orkest weten we dat het vanavond weer genieten wordt. Ineens is de concentratie er wel.

Cantates en koralen worden met overtuiging ingezet, diminuendo en crescendo klinken waar ze horen te klinken en de coloraturen parelen foutloos uit onze kelen. Orkest, solisten en koor vormen wonderwel weer een geheel. Roffelende pauken, schallende trompetten en kwikzilverachtige violen kondigen een blijde boodschap aan. Zoveel is al duidelijk. De kerk wordt ondergedompeld in vrolijkheid. De gezichten van de mensen klaren op. Ze voelen dat er iets moois staat te gebeuren. En dan precies op het goeie moment knallen wij eruit: “Juicht, jubelt, sta op en prijs de dag! De maanden van voorbereiding betalen zich nu uit.

Ik nodig u van harte uit deze bijzondere gebeurtenis met ons mee te beleven.

Toon Janssen, voorzitter

Lees meer »

Hoera!

De nieuwe website is online.

Met ingang van vandaag is onze website vernieuwd. Andere indeling, up to date, meer foto's en aangepast aan je smartphonescherm.

Lees meer »

Facebook

Wist u dat...

...het Woerdens Kamerkoor ook een uitgebreide Facebook pagina heeft? Met daarin allerlei nieuwtjes, links, foto's en reacties.

Onderaan elke pagina van deze website vindt u een link naar Facebook. Klik erop en Like ons!

Lees meer »

Koordag Haastrecht

Op 9 september hadden we een uitje bij boerderij De Twee Hoeven te Haastrecht.

Weer eens wat anders dan een gewone koorrepetitie! Een workshop speksteen bewerken in de hooiberg. Erg leuk om te doen. Na een aantal uur flink hakken, vijlen en schuren hadden we allemaal een prachtig kunstwerk in handen.

Natuurlijk hebben we ook een paar uur ontspannen gezongen. En iedereen had lekkers meegenomen, dus er was voldoende te snoepen, te eten en te drinken.

Een supergeslaagde dag, dankzij de dames die dit georganiseerd hebben.

Lees meer »