Woerdens kamerkoor

Welkom op de website van het Woerdens Kamerkoor!

Het Woerdens Kamerkoor is een gemengd koor en bestaat uit een vaste kern van 22 zangers.

Het is opgericht in 1986 en staat vanaf februari 2018 onder leiding van Geerten van de Wetering.

Tijdens de repetities wordt veel aandacht besteed aan de koorklank en de muzikale ontwikkeling van het koor.


We hebben ‘m!

Na een uitgebreide selectieperiode heeft het Woerdens Kamerkoor een nieuwe dirigent, Geerten van de Wetering.

Geerten is jong en ambitieus, heeft een uitgebreide muziekkennis en staat open voor nieuwe initiatieven. Naast zijn studies orgel en koordirectie aan het conservatorium in Den Haag heeft Geerten de studie Politicologie aan de Rijksuniversiteit Leiden afgerond. Daarmee geeft hij tevens blijk van een brede maatschappelijke belangstelling. Met deze eigenschappen past Geerten heel goed bij de sfeer en ambities van het Woerdens Kamerkoor: het uitvoeren van hoogstaande (verrassende) concerten, een prettige onderlinge sfeer en een open blik naar buiten. We zien uit naar een vruchtbare samenwerking met Geerten en we hopen samen veel mooie concerten te kunnen aanbieden aan het Woerdense publiek.

Klik op Dirigent voor een interview met Geerten.

Lees meer »

Daar wil ik bijhoren!

Afgelopen vrijdag 19 januari hebben we met een feestje afscheid genomen van onze dirigent Willem Blonk.

Willem heeft zich dertien jaar lang met hart en ziel ingezet voor het Woerdens Kamer. In die periode heeft hij maar liefst 48 concerten en 23 kleinere optredens gedirigeerd. Een gemiddelde van ruim zes per jaar! Onder leiding van Willem is het koor meer en meer een eenheid geworden. Dat blijkt uit de uitgebalanceerde klank van het koor waar het in de loop der jaren steeds vaker om wordt geroemd.

Die eenheid uitte zich vrijdagavond ook in de organisatie van het feestje. Als een geoliede machine werd de sfeervolle locatie ‘Bij de Tol’ in Linschoten omgetoverd tot feestruimte en aan het eind van de avond weer ontmanteld en teruggebracht in haar oorspronkelijke staat. De catering was volledig in eigen hand gehouden. De leden hadden vier voortreffelijke stamppotjes bereid, twee glorieuze, calorierijke nagerechten gemaakt, maar dat mocht deze keer, heerlijke hapjes verzorgd en meer dan voldoende drank aangesleept om de kelen te smeren en de tongen los te maken. Willem werd op toepasselijke wijze toegezongen en hijzelf had een lied voor ons gecomponeerd waarin hij elke koorlid in een pennenstreek feilloos typeerde. Heel bijzonder.

Ik kan me voorstellen dat mensen na lezing van dit stukje denken: ‘Daar wil ik bij horen!’ Schroom niet en mail onze secretaris Ria van Vlaardingen: info@woerdenskamerkoor.nl. We repeteren op maandagavond van 20.00 - 22.00 uur in de Maranathakerk te Woerden. We zijn vooral blij met elke tenor die zich meldt, maar zangers voor andere partijen zijn ook van harte welkom.

 

Toon Janssen, voorzitter WKK

Lees meer »

Feestelijk Weihnachtsoratorium

Op zaterdag 16 december heeft het Woerdens Kamerkoor het jaar 2017 in een goed gevulde Petruskerk succesvol afgesloten met het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach.

Het was een prachtige uitvoering, mede dankzij het begeleidend barokorkest Accademia Amsterdam en uitstekende solisten. Het Woerdens Kamerkoor liet zich uiteraard ook van zijn beste kant zien en gaf daarmee extra glans aan het afscheid van zijn dirigent Willem Blonk. Dertien jaar lang heeft Willem ons koor met passie geleid en onze prestaties naar een hoger niveau getild.

Uit de reacties van het publiek was te merken dat we dat afgelopen zaterdag ook hebben kunnen laten zien. We gaan daarom met een goed gevoel de Kerstperiode in. Met een nog te benoemen dirigent gaan we in 2018 een nieuw muzikaal avontuur tegemoet met naar wij verwachten weer veel mooie concerten. We hopen ons trouwe publiek aan ons te kunnen blijven binden met de uitvoering van grote werken uit de Barok en de Renaissance, maar het ook te kunnen verrassen met nieuw uitdagend repertoire.

Het Woerdens Kamerkoor wenst iedereen een mooie Kerst en een voorspoedig 2018 toe.
Toon Janssen, Voorzitter WKK

Lees meer »

Concert

Het Woerdens Kamerkoor heeft er zin in!

Het is altijd weer een feest om een groot werk in te studeren. Dit keer het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. Een glorieuze compositie van de meester van de barok.

Als we op 16 december aanstaande een (verwachtings)volle Petruskerk inkijken en het Jauchzet, Frohlocket inzetten, gloriëren ook wij, en met ons onze dirigent Willem Blonk. Waar het tijdens de repetities tot wanhoop van Willem nog wel eens ontbrak aan de nodige concentratie, heeft hij ons nu aan een touwtje. Als een menner staat hij op de bok, een bemoedigend glimlachje om zijn lippen. Alle ogen zijn op hem gericht en bij de eerste klanken van het orkest weten we dat het vanavond weer genieten wordt. Ineens is de concentratie er wel.

Cantates en koralen worden met overtuiging ingezet, diminuendo en crescendo klinken waar ze horen te klinken en de coloraturen parelen foutloos uit onze kelen. Orkest, solisten en koor vormen wonderwel weer een geheel. Roffelende pauken, schallende trompetten en kwikzilverachtige violen kondigen een blijde boodschap aan. Zoveel is al duidelijk. De kerk wordt ondergedompeld in vrolijkheid. De gezichten van de mensen klaren op. Ze voelen dat er iets moois staat te gebeuren. En dan precies op het goeie moment knallen wij eruit: “Juicht, jubelt, sta op en prijs de dag! De maanden van voorbereiding betalen zich nu uit.

Ik nodig u van harte uit deze bijzondere gebeurtenis met ons mee te beleven.

Toon Janssen, voorzitter

Lees meer »

Hoera!

De nieuwe website is online.

Met ingang van vandaag is onze website vernieuwd. Andere indeling, up to date, meer foto's en aangepast aan je smartphonescherm.

Lees meer »

Facebook

Wist u dat...

...het Woerdens Kamerkoor ook een uitgebreide Facebook pagina heeft? Met daarin allerlei nieuwtjes, links, foto's en reacties.

Onderaan elke pagina van deze website vindt u een link naar Facebook. Klik erop en Like ons!

Lees meer »

Koordag Haastrecht

Op 9 september hadden we een uitje bij boerderij De Twee Hoeven te Haastrecht.

Weer eens wat anders dan een gewone koorrepetitie! Een workshop speksteen bewerken in de hooiberg. Erg leuk om te doen. Na een aantal uur flink hakken, vijlen en schuren hadden we allemaal een prachtig kunstwerk in handen.

Natuurlijk hebben we ook een paar uur ontspannen gezongen. En iedereen had lekkers meegenomen, dus er was voldoende te snoepen, te eten en te drinken.

Een supergeslaagde dag, dankzij de dames die dit georganiseerd hebben.

Lees meer »