Passieconcert door het Woerdens Kamerkoor in de Lutherse kerk uitverkocht

Op zondagmiddag 17 maart beleefde het Woerdens Kamerkoor een primeur. Voor het eerst in haar 37 jarig bestaan was het concert uitverkocht! Niet alleen kwantitatief was het concert succesvol, maar zeker ook kwalitatief. Onder andere werden het Stabat Mater en het Abendlied van Joseph Rheinberger gebracht in de klassieke podiumopstelling. Verrassend en ontroerend waren de vertolking van Miserere Mei ( Henry Purcell ) en zeker ook Immortal Bach ( Knut Nystedt) die al lopend door de sfeervolle kerk werden gezongen. Elk lied werd afgewisseld door een gedicht , stemmig voorgedragen door Geurt Roffel. De strekking van de gedichten paste goed in de sfeer van passie muziek en de huidige conflicten op het wereldtoneel: lijden en troost. Jeroen de Haan op orgel begeleidde het koor professioneel. Geerten van de Wetering was als dirigent als vanouds: inspirerend , deskundig en vernieuwend.

Lees meer »

Passieconcert

17 maart 2024, 16.00 uur, Lutherse kerk Woerden

In de vastentijd brengt het Woerdens Kamerkoor een Passieprogramma waarin het lijden van Christus centraal staat. Het is een periode van inkeer en bezinning, waarin we stil staan bij het lijden van Jezus en bij het lijden van onze naasten, dichtbij en ver weg.  
De wereld is meer dan ooit in beroering. Op diverse plekken in de wereld worden conflicten uitgevochten die hun oorsprong hebben in machtsdenken en onverdraagzaamheid. Vele onschuldige burgers worden daarvan het slachtoffer. Daarnaast wordt het voortbestaan van de aarde bedreigd door hebzucht en onverschilligheid. De grond raakt uitgeput en de lucht wordt vervuild door overmatige consumptie.
Het koor zingt onder andere het wonderschone Stabat Mater van Josef Rheinberger, het achtstemmige Denn er hat seinen Engeln befohlen (Psalm 91, 11-12) van Felix Mendelssohn en het bemoedigende motet God shall wipe away all tears van Karl Jenkins. De gedichten die tussen de liederen door worden voorgedragen geven hoop op een betere toekomst, maar houden ons ook een spiegel voor. Verdraagzaamheid en verantwoorde omgang met de aarde beginnen bij onszelf.  
Medewerking aan het concert wordt verleend door de organist van de Lutherse kerk Jeroen de Haan  
Wij nodigen u van harte uit bij dit tot nadenken stemmende concert.  
 
Toegangsprijs: € 12,50 aan de kerk, € 10 in de voorverkoop (voorverkoop via leden en website),
studenten en jongeren t/m 18 jaar € 6,25
 

 

Lees meer »

Concert 24 november

In de gastvrije Petruskerk trad het Woerdens Kamerkoor op vrijdag 24 november 2023 in de sporen van de Bach familie. Met als thema: Bach en zijn wortels werden diverse liederen van leden van de Bach-clan vertolkt in samenwerking met de verbluffende sopraan Nanette Mans. Wat een talent! De lang niet eenvoudige stukken met snelle coloraturen werden door het koor op prijzenswaardige wijze uitgevoerd. Een aparte plaats was ingeruimd voor Dietrich Buxtehude, de Deens-Duitse organist en componist uit de Barok, die door Johann Sebastian Bach zeer bewonderd werd en als zijn inspirator diende. Van hem werd de cantate Der Herr ist mit mir uitgevoerd. Het geheel werd muzikaal uitstekend ondersteund door Willeke Smits op orgel en een samengesteld ensemble ( twee violen, fagot cello en contrabas). Het is bijzonder dat dit koor er steeds opnieuw in slaagt een uitstekend en oorstrelend resultaat te behalen. Op 17 maart 2024 kan het publiek weer genieten van een Passieconcert in de Lutherse Kerk Woerden.

Lees meer »

Concert 24 november "Johann Sebastian Bach en zijn wortels"

Najaarsconcert Woerdens Kamerkoor m.m.v. sopraan Nanette Mans, vrijdag 24 november 2023, 20.00 uur, Petruskerk Woerden

Op vrijdag 24 november voert het Woerdens Kamerkoor in de Petruskerk in Woerden een aantal werken van Johann Sebastian Bach en andere leden van de Bachfamilie uit. Daarnaast een werk van Buxtehude, een componist die van invloed was op de werken van Johann Sebastian Bach. Medewerking wordt verleend door de uit Woerden afkomstige sopraan Nanette Mans en een samengesteld barokensemble. Het geheel staat onder leiding van Geerten van de Wetering.

Het concert begint om 20.00 uur en heeft geen pauze. Toegangsprijs in de voorverkoop is € 15; aan de kerk € 17,50; t/m 18 jr. en studenten € 7,50.  Toegangskaarten kunnen in de voorverkoop online besteld worden via https://www.ticketkantoor.nl/shop/WKK241123 of via het contactformulier op woerdenskamerkoor.nl; de koorleden en Chr. Boekhandel De Hoeksteen in Woerden.

Johann Sebastian Bach (1685-1750) kwam uit een echte muzikantenfamilie. Zijn vader Johann Ambrosius, was stadsmuzikant in Eisenach en oom Johann Christoph, de eeneiige tweelingbroer van zijn vader, was organist in de kerk waarin Johann Sebastian gedoopt was. Vader Ambrosius organiseerde concerten voor het hertogelijke hof en gaf thuis muzieklessen. Hij was een virtuoos organist. Het gezinshuis was een centrale ontmoetingsplek voor beroepsmusici uit Eisenach. Voor de jonge Johann Sebastian was deze omgeving een alles bepalende start van zijn muzikale opleiding. Niet alleen omdat hij zelf al vroeg meerdere instrumenten leerde bespelen, maar ook omdat hij thuis de leerlingen en collega's van zijn vader hoorde musiceren.

Een groot deel van de Bach-familie was beroepsmusicus. Zij vervulden functies als organist, cantor en componist. Tussen 1600 en 1850 waren er maar liefst honderd familieleden die op de een of andere manier iets met muziek te maken hadden. Buiten de wereldberoemde Johann Sebastian wisten diverse Bach-telgen met hun werken het internationale podium te bereiken.

Van Johann Sebastian zingt het koor cantate BWV 150, Nach dir, Herr, verlanget mich en het dubbelkorige motet Ich lasse dich nicht. Van Johann Michael Bach (1648-1694), de vader van Maria Barbara Bach, eerste echtgenote van Johann Sebastian, het motet Unser Leben währet siebenzig Jahr over de vergankelijkheid en het moeizame aardse leven.

 Johann Ludwig Bach (1677-1731), de zoon van Johann Jakob (de oudere broer van Johann Sebastian), componeerde Unsere Trübsal voor een rouwplechtigheid. Johann Christoph, een oom van de grote componist, schreef Der Mensch vom Weibe geboren. Kenmerkend voor dit stuk is de reeks van vijf muzikaal identieke koraalcoupletten.

 Op het programma staat tevens de cantate Der Herr ist mit mir van Dietrich Buxtehude (1637-1707), een ogenschijnlijk vreemde eend  in dit rijtje Bachen.  Johann Sebastian was een groot bewonderaar van Buxtehude en is door hem beïnvloed. Zijn bewondering voor het orgelspel en componeerkunst ging zover dat hij maar liefst 400 kilometer naar het Noord-Duitse Lübeck liep om Buxtehude daar in de Marienkirche te horen spelen.

U wordt van harte uitgenodigd voor dit bijzondere Bach-concert.

Lees meer »

Plaats voor een sopraan en een tenor

Door vertrek van enkele leden heeft het Woerdens Kamerkoor plaats voor een sopraan en een tenor. Van de nieuwe leden wordt ruime koorervaring en bovengemiddelde studievaardigheid gevraagd.

Repertoire

Het Woerdens Kamerkoor zingt geestelijke en wereldlijke werken vanaf de renaissance tot heden. Het repertoire is vaak opgebouwd rondom een thema. Concertthema's waren bijvoorbeeld ‘Primavera en Espaňa’ en ‘Fly me to the moon’, waarin we respectievelijk Spaanse liederen en koormuziek van Amerikaanse componisten ten gehore brachten.  

Het Woerdens Kamerkoor verzorgt minimaal twee keer per jaar in Woerden een concert met a cappella werken of werken met begeleiding door piano of klein ensemble, die indien mogelijk ook elders worden uitgevoerd.

Om het jaar wordt een groot werk gepland met medewerking van professionele solisten en orkest. Voorbeelden hiervan zijn The Messiah van G.F. Händel en het Requiem van W.A. Mozart dat vorig najaar met groot succes is uitgevoerd in de Petruskerk.

Ook werkt het Woerdens Kamerkoor graag mee aan evenementen, zoals Monumentendag, de Kerstmarkt en Nachtcultuur Woerden.

Spreekt het repertoire u aan kom dan eens luisteren en meezingen op een van onze repetities. We repeteren op maandagavond van 20.00 – 22.00 uur in de Maranathakerk, Molenvlietbaan 10 te Woerden. Wilt u zich vooraf wel even aanmelden bij onze secretaris Ria van Vlaardingen (email: info@woerdenskamerkoor.nl).

Lees meer »

Het Woerdens Kamerkoor laat de lente bloeien

Op zaterdag 13 mei trad het Woerdens Kamerkoor met haar concert Primavera en Espagnol, uitgevoerd in de Opstandingskerk, buiten de paden van zijn gebruikelijke repertoire. Na het jubileumconcert in november 2022 met onder andere het Requiem van Mozart, dat stond als een huis, is een nieuwe uitdaging gezocht in het ten gehore brengen van Spaanstalige liederen in lentesfeer. In het openingslied ging men zich te buiten aan spijs en drank, als voorbereiding op de vasten (Oy comamos y bebamos). De liefde en de natuur  werden  bezongen in Dindirindin ( nachtegaal) , Tres canciones de amor , Esta tierra en Volar. Er werd geflirt in Cucu en El Vito. Met Cuatro baladas amarillas van Bob Chilcott vervulden de dames een prominente rol in  het geheel. Non pare no te nas, een kinderliedje, was een vrolijke uitbijter. In het slotnummer Al pano fino werd de onvolmaaktheid met een knipoog verbeeld (een vlek in een mooi kleed in de etalage van een winkel).

Onder bezielende en kundige leiding van dirigent Geerten van de Wetering haalde het Woerdens Kamerkoor, mede gezien de reacties van het publiek, wederom zijn gebruikelijke hoge niveau. Glenn de Roo op gitaar en Lia Loijenga op piano hebben met hun prachtige spel daaraan een wezenlijke bijdrage geleverd.

Lees meer »

Voorjaarsconcert 'Primavera en Espagňol'

Zaterdag 13 mei 2023, 16.00 uur 

Opstandingskerk, Wilhelminaweg Woerden.

Het Woerdens Kamerkoor verlegt zijn grenzen. Na het succesvolle jubileumconcert in november 2022 met o.a. het Requiem van Mozart boort het koor met het programma Primavera en Espagňol nieuwe muzikale bronnen aan. 

Het brengt op zaterdag 13 mei in de Opstandingskerk te Woerden een selectie van Spaanstalige liederen door de eeuwen heen. Gezongen worden werken van o.a. Juan del Encina (1469-1530), Manuel Oltra (1922-2015) en Javier Busto  (1949-), maar ook bewerkingen van traditionele volksliederen zoals Al paňo fino en El Vito. Vreemde eend in de bijt is de Engelse componist Bob Chillcott (1955-) die met zijn Cuatro Baladas Amarillos voor vrouwenkoor de beroemde dichter Federico Garcia Lorca heeft willen eren. Ook Manuel Oltra heeft zijn Tres canciones de amor getoonzet op teksten van Lorca, die aan de vooravond van de Spaanse burgeroorlog in 1936 werd vermoord door nationalistische milities. De composities kenmerken zich door een rijk zuidelijk kleurenpalet waarin Moorse invloeden duidelijk hoorbaar zijn. Dit zien we ook terug in de volksliederen die getypeerd worden door vrolijkheid en zonnige passie. Het kamerkoor betreedt met dit programma een nieuw uitdagend muzikaal terrein met wonderschone verrassingen.

Lees meer »

REQUIEM van Mozart doorslaand succes

Het Woerdens Kamerkoor heeft op 19 november jl. in een volle Petruskerk zijn 35-jarig jubileum opgeluisterd met een prachtige vertolking van het REQUIEM van Wolfgang Amadeus Mozart.  

Mozart schreef zijn Requiem (1791) in het aangezicht van de dood. Hij voelde dat het zijn laatste werk zou worden. Als een bezetene schreef hij aan zijn zwanenzang. De laatste koortsige dagen van zijn leven werd hij daarin bijgestaan door zijn leerling en vriend Franz Xaver Süssmayr, die het werk na zijn dood (5 december 1791) heeft voltooid. Het resulteerde in een ontzagwekkend muziekwerk waarin zowel de duisternis van de dood als het licht van het leven op fenomenale wijze worden uitgedrukt.

Het koor verkeerde die zaterdag in topvorm. Met een gloedvolle interpretatie van onder andere Jauchzet dem Herren van Schütz en het gevoelige Abendlied van Rheinberger warmde het koor zich voor de pauze op voor het hoofdwerk van de avond. Het begeleidende barokorkest Accademia Amsterdam gaf alvast een proeve van haar kunnen in de Kerksonate in C (KV339) van Mozart. Het orkest speelt op instrumenten uit de tijd van de barok hetgeen de authenticiteit van de muziek ten goede komt

Na de pauze brak de hel los. Dirigent Geerten van de Wetering zweepte het koor, in de sfeer van dit onaardse werk, op tot een intensiteit die je zelden aantreft bij een amateurkoor. Daarvoor verdienen koor en dirigent een groot compliment. Het geruststellende, maar tegelijkertijd dreigende Requiem werd gevolgd door de donderende inzet van het Dies Irae (dag van toorn). Dit zorgde voor een bijna voelbare aanwezigheid bij het laatste oordeel. Het verlangen en de ootmoed in het Lacrimosa wist het koor in bevlogen, meanderende frasen gepassioneerd te verbeelden. Dit kwam mede door het orkest dat zich vlekkeloos voegde naar dirigent en koor.

Lyrische sopraan Martha Bosch, volle alt Eske Tibben, heldere tenor Falco van Loon en diepe bas Patrick Pranger waren de solisten. Ze brachten ieder afzonderlijk emoties teweeg bij het publiek, maar in het Recordare mengden de stemmen zich op wonderbaarlijke wijze in een hoopvolle en troostrijke smeekbede. De schoonheid van Mozarts muziek werd door deze jonge solisten volop recht gedaan.

De weg naar het licht, het afsluitende Lux Aeterna, vormde de apotheose van deze schitterende avond.

Lees meer »

Jubileumconcert 19 november 2022 Petruskerk Woerden, aanvang 20 uur

Het Woerdens Kamerkoor viert dit jaar zijn 35-jarig jubileum met het REQUIEM van Wolfgang Amadeus Mozart. Dit Requiem is een van de meesterwerken uit de klassieke muziek. Met de keuze voor dit werk gedenken we onze overleden geliefden. Als koor eren we vooral de leden die ons in de 35 jaar van ons bestaan ontvallen zijn.

Mozart schreef zijn Requiem (1791) in de laatste dagen van zijn leven. De dood zat hem letterlijk op zijn hielen. Ziek, koortsachtig, soms ijlend schreef hij dag en nacht aan zijn laatste werk. Het mondde uit in een angstaanjagend en opzwepend muziekwerk dat zowel de duisternis van de dood als de blijheid en de jubel van het leven oproept. Waar hij de kracht nog vandaan heeft gehaald zal ons altijd een raadsel blijven.  
Voor de pauze zingt het Woerdens Kamerkoor nog twee stukken van Mozart (Laudate Dominum en Ave Verum Corpus), aangevuld met werken van Schütz (Psalm 100 Jauchzet dem Herren) en Rheinberger (Abendlied). Daarnaast speelt het orkest een Kerksonate van Mozart.
In het kader van Woerden 650 jaar stad  zal Niek de Kort, voorzitter van de Stichts-Hollandse Historische Vereniging, ons via korte intermezzo’s mee terugnemen naar enkele memorabele episodes uit de Woerdense geschiedenis.
Het geheel staat onder leiding van Geerten van de Wetering, vaste dirigent van het Woerdens Kamerkoor. Het koor wordt begeleid door Barokorkest Accademia Amsterdam dat op oude instrumenten speelt of kopieën daarvan.  Solisten zijn Martha Bosch, sopraan; Eske Tibben, alt; Falco van Loon, tenor; Patrick Pranger, bas.
Toegang: € 25; Voorverkoop: € 22,50; jongeren t/m 18 jaar en studenten: €12,50.  
Toegangskaarten kunnen in de voorverkoop online besteld worden via onderstaande link, de QR code op de flyer of gekocht worden bij Chr. Boekhandel De Hoeksteen, Havenstraat 17, Woerden.
 
 
 

 

Lees meer »

Voorjaarsconcert 15 mei

Na een (te) lange periode van stilte opent het Woerdens Kamer op zondag 15 mei om 15.30 uur zijn nieuwe concertreeks met een zonnig en bloemrijk voorjaarsconcert in de Opstandingskerk te Woerden. Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van het koor zingen we een selectie van madrigalen (wereldse liederen) vanaf de renaissance en barok tot in de moderne tijd. Madrigalen vormen de tegenhanger van de religieuze klassieke muziek en kenmerken zich zowel in tekst als muziek door thema’s uit het dagelijkse leven zoals de natuur, liefde, vreugde en verdriet. We zingen liederen van onder andere Engelse, Nederlandse, Italiaanse en Franse componisten. Het concert wordt afgesloten met het lied Ich bete an die Macht der Liebe van de Oekraïense componist Dimitri Bortnjanski (1752-1826). Toegang is gratis met een vrijwillige bijdrage na afloop van het concert.

Lees meer »

Wie wil er nou niet zingen bij het Woerdens Kamerkoor?

Het Woerdens Kamerkoor is een gemengd koor met een vaste kern van 20 tot 25 zangers. Voor grotere concerten versterkt het koor zich met projectzangers. Het koor zingt religieuze en profane muziek uit de Barok en de Renaissance, maar schuwt ook moderne componisten niet. Het koor is opgericht in 1986 en staat sinds 2018 onder leiding van Geerten van de Wetering.

Na twee jaar Zoom en Jamulus is het Woerdens Kamerkoor nog springlevend. We zijn blij dat we weer vrijuit kunnen repeteren en mooie concerten kunnen voorbereiden. Vooralsnog hebben we  twee concerten op het programma staan. Om de lente extra kleur te geven zingen we op 15 mei 2022 tijdens ons Voorjaarsconcert in de Opstandingskerk aan de Wilhelminaweg een selectie van Italiaanse, Engelse, Nederlandse en Franse madrigalen. Vrolijke, wereldse liederen van onder andere Camille Saint Saens, John Wilbye, Henry Purcell en Orlando di Lassus, componisten die naast hun religieuze koorwerken ook de  lichtheid van het dagelijkse leven in hun composities wilden laten doorklinken. Het 35-jarig jubileum van ons koor luisteren we op 19 november 2022 in de Petruskerk op met de uitvoering het overweldigende Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart. Elke zanger verlangt ernaar dit indrukwekkende werk te mogen zingen.

Het Woerdens Kamerkoor heeft plaats voor nieuwe ervaren zangers, vooral tenoren, maar ook lage alten en bassen zijn van harte welkom. Ook projectleden voor het Requiem kunnen zich melden. We repeteren elke maandagavond van 20.00 – 22.00 uur in de Maranathakerk, Molenvlietbaan 10, Woerden. Kom gerust eens luisteren. Wilt u zich vooraf wel even aanmelden bij onze secretaris Ria van Vlaardingen (email: info@woerdenskamerkoor.nl)?

Toon Janssen, voorzitter Woerdens Kamerkoor

Lees meer »

RaboClubSupport

Het Woerdens Kamerkoor doet mee aan de RaboClubSupport actie.

Wij willen graag subsidie voor  Workshops Stemvorming. Voor een kamerkoor is het nodig éénheid in koorklank te bereiken, zodat concerten op hoog niveau kunnen worden gegeven. Hieraan wordt tijdens de repetities door de dirigent al veel aandacht besteed. Een aantal gerichte workshops op dit gebied, te geven door een hierin gespecialiseerde professioneel zangpedagoog, brengen dit doel nog dichterbij, maar kunnen niet uit de maandelijkse contributies betaald worden. Om alle leden de kans te geven aan de workshops deel te nemen is sponsoring nodig.  Hoe meer stemmen wij krijgen van Rabo-leden in de stemperiode 4 - 25 oktober, hoe groter de kans dat wij daadwerkelijk subsidie krijgen! Daarom is het heel belangrijk dat u op ons stemt (u moet wel Rabo-lid zijn!). Op de website https://www.rabo-clubsupport.nl/rijn-en-veenstromen/deelnemers staat alle informatie en kunt uw stem uitbrengen.

Doen hoor! Alvast bedankt!

Lees meer »

Eindelijk mag het weer!

Vanaf 25 september mogen we weer vrij zingen. Het zangverbod voor koren is opgeheven en we hoeven zelfs geen anderhalve meter afstand meer te bewaren of een mondkapje te dragen. Bijna twee jaar lang is het behelpen geweest. Zo goed en zo kwaad het ging hebben we, eerst via Zoom en later Jamulus, de repetities online voortgezet. Dat was niet altijd gemakkelijk en de resultaten laten zich moeilijk vergelijken met normale koorrepetities. Toch blijkt nu dat de online repetities effect hebben gehad. Van diverse stukken zitten de noten er al goed in en kunnen we aan de afwerking ervan beginnen. De grootste winst vind ik echter dat we elkaar in die lange periode niet uit het oog zijn verloren en het gevoel zijn blijven houden bij het Woerdens Kamerkoor te horen. We zijn dan ook blij dat we in dit laatste kwartaal van 2021 nog naar een mooie kerstuitvoering toe kunnen werken. Tijdens het Festival of Lessons and Carols op 19 december 2021 in de Bonaventurakerk voeren we onder andere Veni, veni Emmanuel van Zoltán Kodály, Es ist ein Ros entsprungen van Michael Praetorius en In the bleak midwinter van Philip Stopford uit. We gaan ervan uit dat dit de opmaat vormt voor een paar mooie concerten in het uitgestelde 35-jarig jubileum in 2022. Om het jubileumjaar extra glans te geven zijn we ter aanvulling van de mannenpartijen op zoek naar tenoren en bassen. Ook lage alten zijn van harte welkom. We repeteren elke maandag van 20.00 – 22.00 uur in de Maranathakerk, Molenvlietbaan 10, Woerden. Kom gerust eens luisteren. Wilt u zich vooraf wel even aanmelden bij onze secretaris Ria van Vlaardingen (email h.c.vanvlaardingen@gmail.com)?

Toon Janssen voorzitter

Lees meer »

Kooruitje 2019

Afgelopen zaterdag hadden we ons jaarlijkse kooruitje. We startten de dag met een open repetitie in de Petruskerk. Een goed idee van het organisatiecomité. Tijdens de repetitie kwamen een paar groepen onder begeleiding van een gids de kerk bezichtigen en wat loslopende Woerdenaren kwamen op de zang af. Nu maar hopen dat dat weer een paar extra zangers oplevert. We hebben ons in elk geval weer laten zien. Hetty had haar huis welwillend beschikbaar gesteld voor de vervolgactiviteiten. Eerst lunchen met een lekkere kom pompoen- of paprikasoep vloeiend overlopend in de hoofdactiviteit van die middag, een tekenworkshop. We moesten een tekening/schilderij maken in de geest van de Oostenrijkse kunstenaar Friedrich Hundertwasser. Het kon niet schelen wat je tekende als het maar kleurrijk was. Hier en daar schrok wel iemand van de extra creativiteit die gevraagd werd, het is tenslotte geen zingen, maar het kwam allemaal goed (zie bijgaande foto). Iedereen heeft er met veel plezier aan gewerkt. De dag werd natuurlijk afgesloten met een borrel en door iedereen meegebrachte (zelfgemaakte) hapjes. We hebben het allemaal erg naar ons zin gehad. Nog een extra applausje voor Hetty, Ruben, Marja en Florence, de organisatoren van de dag.

Lees meer »

Open repetitie Woerdens Kamerkoor in de Petruskerk

Heeft u al zang-ervaring en bent u op zoek naar een leuk koor? Of houdt u gewoon van koorzang en hebt u zin om te komen luisteren? Op zaterdag 26 oktober a.s. houden we van 11 tot 12 uur een open repetitie in de Petruskerk. Loop gerust binnen en zing met ons mee, of kom luisteren.

Met onze dirigent Geerten van de Wetering werken we aan een aantal stukken uit ons repertoire, waaronder:

- A Hymn to the Virgin van Benjamin Britten
- Ubi Caritas van Ola Gjeilo

- Es ist ein Ros entsprungen, van Hugo Distler

Een aantal stukken zullen we op 8 december a.s. uitvoeren, zie https://www.woerdenskamerkoor.nl/agenda

Lees meer »

We zijn trots op onszelf!

Je hoort jezelf niet op de schouder te slaan als je iets goed heb gedaan. Dat moeten anderen doen (dat is gelukkig ook gebeurd), maar in dit uitzonderlijke geval wil ik daar vanaf wijken. Afgelopen weekend heeft het Woerdens Kamerkoor twee prachtige uitvoeringen gegeven van het Requiem van Maurice Duruflé. Op vrijdagavond 11 oktober in de Bonaventurakerk in Woerden en op zondagmiddag 13 oktober in De Krijtbergkerk in Amsterdam. Dit Requiem is wonderschoon, maar het vraagt veel van de uitvoerenden. Koor en orgel moeten perfect op elkaar aansluiten, de vele afzonderlijke partij-inzetten moeten precies zijn en de ongekende dynamiek in het werk vereist grote stembeheersing van de zangers. Opperste concentratie was dus geboden en die was er. Dirigent, Geerten van de Wetering leidde koor en orgel met strakke hand door het stuk. Organist Geerten Liefting leverde een topprestatie door de zeer complexe orgelpartij feilloos en met gevoel uit te voeren. Met Roeland Gerritsen en Elisa de Toffol hadden we ons geen betere solisten kunnen wensen. Hun warme stemmen ontroerden het gehoor zichtbaar. Het koor tenslotte verdient grote complimenten voor een foutloze uitvoering van dit niet eenvoudige Requiem. Iedereen was volledig gefocust, de partijen toonden lef bij de afzonderlijke inzetten en de klankkleur van het koor was als een mooie rode Bourgogne met volle tonen en fijne accenten. Een geweldig zangweekend kortom. We danken de Stichting Bonaventuraconcerten en de Krijtbergkerk voor het mede mogelijk maken van beide concerten. Toon Janssen Voorzitter Woerdens Kamerkoor

Lees meer »